Önálló fejlesztések

KON-250 CNC optikai köszörű vezérlésének átalakítása saját fejlesztésű hardver és szoftver segítségével

Ez egy 2D-s mozgatást megvalósító nagyprecizitású szervó hajtás. A holtjáték kiküszöbölése miatt kétkörös visszacsatolású szabályzókört tartalmaz. A motor tengelyén lévő forgó jeladó jele alapján a sebességszabályozás, a lineáris útmérő jele alapján pedig a pozíciószabályozás történik.

A technológiai program szerkesztése a PC-n futó programmal (BaalCam6GBaalCam7G) lehetséges. A vezérlő parancssorozat innen töltődik le a szervó vezérlő egységbe. A tengelyek mozgásának szabályozását a vezérlő egység önállóan végzi a PC közreműködése nélkül. A tengelyek pozícióját a vezérlő folyamatosan küldi a PC-nek. A BaalCam6Grinder program online módban a technológiai programból előállított rajzon folyamatosan megjeleníti a köszörűkő tényleges helyzetét. Kézi üzemmódban, a beállításokat a BaalCam6Grinder kezelőfelületéről lehet elvégezni.

8db ilyen átalakítást végeztem az alábbi helyeken:

  • K&T Hardmetal Kft. Debrecen,
  • Mikron-02 Kft. Debrecen,
  • Farkas és Társai Kft. Tatabánya,
  • Resinemat Kft. Tatabánya.

A BaalCam7G program kezelési leírása: Kezelési leírás BaálCam7G

WENDT elizáló köszörű korszerűsítése

Ez egy 1D-s programozott mozgás. A munkadarab előtolását a megadott program alapján, a kő mozgásával szinkronban kell végezni. A feladat egy erre a célra tervezett mikrokontrollerrel vezérelt szervószabályzó áramkörrel lett megvalósítva. A kézi mozgatáshoz, és az automata mozgatás paramétereinek (előtolás, fogásmélység, sebesség, kiszikráztatás) beállításához egy 16 gombból és 20 karakteres kijelzőből álló kezelőegység szolgál.

2db ilyen átalakítást végeztem az alábbi helyen:

  • K&T Hardmetal Kft. Debrecen

Faipari tokmaró

Egyedi készítésű mechanika, MDF ajtók elemeinek marásához. A mikrokontrollerrel megvalósított léptetőmotoros hajtás célja a gyors és pontos méretbeállítása a marókésnek.

  • Otthonterm Kft. Debrecen

Csapszegeszterga

A működésképtelenné vált relés automatika lett kiváltva egy korszerű PLC-vel megvalósított vezérlésre.

2db ilyen átalakítást végeztem az alábbi helyen:

  • Ekonet Kft. Derecske.
EnglishDeutschMagyar